Co mají společného terapeutické podložky Forestones a sex?

Obojí vás dokáže příjemně zahřát! Pokud často bojujete s pocitem studených nohou, nejste sami. Tento problém je celkem běžný a mohou ho způsobovat různé faktory, například teplotní změny, stres, sedavé zaměstnání omezující krevní oběh, zúžení tepen, špatné prokrvení končetin, anémie, cukrovka, či problémy se štítnou žlázou.

Naštěstí existují efektivní metody, jak se s tímto problémem vypořádat a udržet nohy v teple. Řadu věcí můžete udělat snadno vy sami.

Okamžité řešení pro studené nohy:

  • Teplá sprcha chodidel: Je to jednoduchý způsob, jak rychle zahřát vaše chodidla.
  • Svižné poťapkání na terapeutické podložce Forestones: Tato metoda stimuluje krevní oběh v nohách a pomáhá vám udržet je v teple. Prokrvení nohou s deskou Forestones je jednoduché a velmi účinné.

Dlouhodobá prevence:

  • Pravidelný pohyb

Aktivní pohyb je nejlepším způsobem, jak podpořit krevní oběh v celém těle, včetně nohou. Zkuste střídat sezení s krátkými procházkami, pravidelně si protahujte nohy a provádějte krouživé cviky pro dolní i horní končetiny. Většího efektu dosáhnete, když se budete věnovat prevenci dlouhodobě. Mimochodem, aktivní pohyb je také sex. 🙂 

  • Prošlapávání na podložce Forestones

Tento jednoduchý a účinný způsob prokrvení nohou vás spolehlivě zahřeje díky hrotům na desce. Podívejte se na naše video návody v sekci „Jak na to“.

Další tipy:

  • Masáže: Pomáhají stimulovat krevní oběh a zlepšují prokrvení nohou.
  • Hřejivé potraviny a nápoje: Určité potraviny mohou přispět k lepší cirkulaci a pocitu tepla.
  • Saunování: Jde o skvělý způsob, jak prohřát celé tělo a zlepšit krevní oběh.
  • Redukce stresu: Snížení stresu může vést k pocitu tepla nejen v nohou.
  • Otužování chodidel: Častěji choďte bez obutí. 

Kromě těchto tipů nezapomínejte, že sex je velmi účinný způsob, jak se zahřát.

Další články

Ostruhy, bolestivé výrůstky a otlaky nohou

Ostruhy – bolestivé výrůstky a otlaky nohou

Bolí vás pata? Jakmile máte podezření na zánět vaziva, tedy nemoc zvanou plantární fasciitida, pak při ignorování a neléčení potíží můžete dospět až ke vzniku bolestivých patních ostruh. Proti dlouhodobému tahu a tlaku v oblasti paty a „achillovky“ se organismus začne bránit tím, že v postiženém místě vytvoří kostěný výběžek – lidově nazývaný ostruha. Právě ta pak způsobuje velké bolesti.

Přečíst »
Plantární fasciitida

Plantární fasciitida

Pokud vás delší dobu bolí místa na spodní straně chodidel, zejména v oblasti paty a klenby, zpozorněte. Plantární fasciitida je zánět vaziva, ke kterému dochází

Přečíst »

Koupíte na eshopu

Sdílejte