Opečovávat se a pečovat – správná údržba produktů Forestones

Jak už to tak bývá, péči potřebujeme my, naše chodidla, naše celé tělo i naše duše. To vše nám mohou produkty Forestones dopřát. A jak už to tak bývá svoji péči přivítají i produkty samotné. A jelikož se nejedná o plast, ale o dřevo, tak budou výrobky potřebovat zvláštní údržbu. Není se potřeba bát nějakých složitostí a při dodržení několika jednoduchých kroků udržíte vzhled vaší podložky stále fresh.

Naše podložky jsou terapeutické skrz na skrz. Jsou vytvářeny na základě akupresurních metod a i materiál, ze které jsou vyrobeny má svou jedinečnou roli. Byl vybrán záměrně, aby i jeho podstata vlévala do našeho těla životodárnou energii. 

Při volbě nosného dřeva pro naše podložky jsme pečlivě vybírali, které bude pro terapeutické účely nejvhodnější a také z hlediska trvanlivosti. Vyhrálo toto duo.

Jasan

Věděli jste, že dřevo jasanu, byť je tvrdé a pružné, což pro cvičící plochu a oporu nohou je velmi vítaná vlastnost, také uvolňuje duchovní a fyzické blokády a zatvrzení? Povzbuzuje funkci jater a ledvin a působí močopudně. Léčivá síla jasanu také zmírňuje horečnaté stavy při nachlazení. Načerpání energie jasanu konečky prstů se projevilo velmi účinně při léčbě revmatických onemocnění, svalové kocoviny a housera. Napomáhá člověku také k naplnění svého nadání, posiluje lidské já a uvážlivost. “Symbol uvážlivého náhledu” Síla jasanu posiluje vůli a může v člověku probudit mystické síly. 

Dub

Pro naše duo jsme zvolili dub a to právě pro jeho tvrdost, odolnost, trvanlivost a jistou nezničitelnost. Co se týče vzhledu, vyniká svým typickým bělem, světle hnědou barvou a na pohled příjemnou strukturou. Letokruhy u dubu jsou dobře viditelné a zdobí je tmavší linie. 

Avšak i když je dřevo z dubu tvrdé, je i lehce opracovatelné, dobře se lepí a moří. 

Kroky pro stálou krásu vaší podložky:

  1. K pravidelné péči a zbavení se nečistot postačí rejžák nebo metlička, kdy z povrchu smeteme běžné nečistoty. Pomocníkem může být i vysavač.
  2. Dřevo vodě nevystavujeme záměrně. Jak postupovat, když vám na podložku ukápne zubní pasta při ranní hygieně nebo jídlo při vaření? Podložku můžeme opláchnout pod tekoucí vodou a hned ji vysušíme, zajistíme tím trvanlivost povrchové úpravy. Poté podložku necháme na dobře větraném místě, ale né na radiátoru. Snažíme se, aby podložka nebyla zbytečně dlouho mokrá.
  3. Olej dřevo chrání před vlhkostí a udržuje ho stále krásné. Ty podložky tak krásně voní. Slýcháváme od Vás. Čím to je? Tajemství se skrývá v závěrečném máčení podložek v Saflorovém oleji. Ten jim propůjčuje zářivost a zmiňovanou vůni, ale hlavně povrchovou ochranu, která zaručí dlouhou trvanlivost podložky. Dřevěné výrobky, které často myjeme vodou, časem ztratí ochranou olejovou vrstvu a je dobré ji obnovit. Poznáte to podle toho, že dřevo bude suché,matné a nebude se lesknout. 
  4. Jaký tedy olej použít? Měl by být vysychavý, tedy např. již zmíněný saflorový(světlicový). Protože světlicový olej nejméně ze všech u nás běžně dostupných přírodních rostlinných olejů žloutne a tmavne, bývá v posledních letech stále více využíván pro povrchovou úpravu dřeva a dřevěných výrobků. Světlicový olej je zcela přírodní produkt, tedy v případě použití na dřevo jde o ekologicky šetrný nátěr. Vybrali jsme ho protože nebarví a vyzdvihne krásu dřeva. Každá podložka až po namočení v oleji začne vyprávět svůj příběh.
  5. Olej zahřejeme maximálně do teploty 50°C. Nevsáknuté přebytky oleje je potřeba setřít ze dřeva. 
  6. No a je to. Podložka je ošetřena a dáme vám tip jak si z podložky udělat difuzér např. do vaší koupelny. Nakapejte si na plochu podložky z jasanu kapku esenciálního oleje, který se kape do difuzérů a vaše místnost bude krásně vonět. 

Můžete si být jistí, že Vám naše terapeutické desky vydrží opravdu po generace a budou Vám a vašemu tělu přinášet tolik potřebnou regeneraci každý den.

Přinášíme moudrost, krásu, klid  a vůni lesa i k Vám domů. 

Další články

Ostruhy, bolestivé výrůstky a otlaky nohou

Ostruhy – bolestivé výrůstky a otlaky nohou

Bolí vás pata? Jakmile máte podezření na zánět vaziva, tedy nemoc zvanou plantární fasciitida, pak při ignorování a neléčení potíží můžete dospět až ke vzniku bolestivých patních ostruh. Proti dlouhodobému tahu a tlaku v oblasti paty a „achillovky“ se organismus začne bránit tím, že v postiženém místě vytvoří kostěný výběžek – lidově nazývaný ostruha. Právě ta pak způsobuje velké bolesti.

Přečíst »
Plantární fasciitida

Plantární fasciitida

Pokud vás delší dobu bolí místa na spodní straně chodidel, zejména v oblasti paty a klenby, zpozorněte. Plantární fasciitida je zánět vaziva, ke kterému dochází

Přečíst »

Koupíte na eshopu

Sdílejte