Příčně plochá noha

Příčná klenba chodidla je tvořena jedním obloukem mezi palcovým a malíkovým kloubem. U zdravé nohy se přednoží opírá především o dva body na palcové a malíkové straně chodidla. U příčně ploché nohy můžete pozorovat rozšíření přední části nohy a zploštění oblouku příčné klenby – prsty jsou úplně rovné a přední část chodidla se opírá o všechny prsty – jak můžete vidět na obrázku.  

Řešením je správné cvičení a správná obuv 

  • Pokud budete nosit nevhodné boty a nezměníte styl chůze, nikdy se potíží nezbavíte. Jak si vybrat dobré boty a správně chodit najdete zde:
  • Jak cvičit příčně plochou nohu na deskách Forestones najdete zde:

Další články

Ostruhy, bolestivé výrůstky a otlaky nohou

Ostruhy – bolestivé výrůstky a otlaky nohou

Bolí vás pata? Jakmile máte podezření na zánět vaziva, tedy nemoc zvanou plantární fasciitida, pak při ignorování a neléčení potíží můžete dospět až ke vzniku bolestivých patních ostruh. Proti dlouhodobému tahu a tlaku v oblasti paty a „achillovky“ se organismus začne bránit tím, že v postiženém místě vytvoří kostěný výběžek – lidově nazývaný ostruha. Právě ta pak způsobuje velké bolesti.

Přečíst »
Plantární fasciitida

Plantární fasciitida

Pokud vás delší dobu bolí místa na spodní straně chodidel, zejména v oblasti paty a klenby, zpozorněte. Plantární fasciitida je zánět vaziva, ke kterému dochází

Přečíst »

Koupíte na eshopu

Sdílejte